Ad Code

Responsive Advertisement

Ιδού το μέλλον και στην Ελλάδα - Προς lockdown μόνο των ανεμβολίαστων οι Αυστριακοί

 

 

Κανείς ανεμβολίαστος δεν θα μπορεί να φύγει από το σπίτι του εκτός αν πρόκειται να εργαστεί, να ψωνίσει ή να κάνει ένα μικρό περίπατο.

Στο πρωτόγνωρο μέτρο της επιβολής lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους της Αυστρίας σχεδιάζει να προχωρήσει, σύμφωνα με αυτά που άφησε να εννοηθεί, ο καγκελάριος Alexander Schallenberg. 

Το τρέχον ποσοστό μόλυνσης με Covid-19 στη χώρα είναι σε υψηλό όλων των εποχών, γεγονός και έχει θέσει υπό αυξανόμενη πίεση τις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας. Περίπου το 65% του πληθυσμού της Αυστρίας είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού, το χαμηλότερο ποσοστό από οποιαδήποτε άλλη δυτικοευρωπαϊκή χώρα εκτός από το μικρό Λιχτενστάιν, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

«Σύμφωνα με το σχέδιο, έχουμε στην πραγματικότητα λίγες μέρες μέχρι να εισαγάγουμε το lockdown για τα μη εμβολιασμένα άτομα», είπε ο Schallenberg σε συνέντευξη Τύπου στη δυτικότερη επαρχία του Vorarlberg, προσθέτοντας ότι το ποσοστό εμβολιασμού στην Αυστρία είναι «ντροπιαστικά χαμηλό». «Ένα lockdown για τους μη εμβολιασμένους σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να φύγει από το σπίτι του εκτός αν πρόκειται να εργαστεί, να ψωνίσει (για τα απαραίτητα), να κάνει ένα μικρό περίπατο άθλησης, δηλαδή ακριβώς αυτό που έπρεπε να υποστούμε όλοι το 2020», είπε ο Schallenberg, αναφερόμενος στα τρία εθνικά lockdown πέρυσι.



Πολλοί Αυστριακοί είναι δύσπιστοι για τους εμβολιασμούς, μια άποψη που ενθαρρύνει το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας, το τρίτο μεγαλύτερο στο κοινοβούλιο, ενώ τα κεντρώα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι κάνει πολύ λίγα για μήνες προκειμένου να ενισχύσει τα επίπεδα εμβολιασμού και να κρατήσει υπό έλεγχο τις λοιμώξεις. Ορισμένοι συντηρητικοί υποστήριξαν ότι ένα lockdown για τους μη εμβολιασμένους θα ήταν ανεφάρμοστο, αλλά ο Schallenberg δήλωσε ότι η αστυνομία θα μπορεί να διενεργεί επιτόπιους ελέγχους για να διασφαλίσει ότι τηρούνται οι περιορισμοί.

Η άνοδος της covid-19 στην Αυστρία έρχεται σε μια στιγμή που τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην ήπειρο, αντιμετωπίζουν μερικούς από τους υψηλότερους ημερήσιους αριθμούς θανάτων στον κόσμο κατά κεφαλήν.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας ανέφερε ότι ο ημερήσιος απολογισμός των κρουσμάτων Covid στη χώρα ξεπέρασε τις 50.000 για πρώτη φορά, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει να συζητιέται το ενδεχόμενο ενός νέους lockdown αυτό το χειμώνα. Το Ινστιτούτο Robert Koch κατέγραψε εχθές 50.196 νέα κρούσματα, από 33.949 καθημερινά κρούσματα μια εβδομάδα νωρίτερα, λίγες ώρες αφότου ένας από τους κορυφαίους ιολόγους της χώρας προειδοποίησε για 100.000 θανάτους τον χειμώνα, εάν δεν ληφθούν μέτρα.

Ο Christian Drosten, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charite στο Βερολίνο, είπε ότι το ποσοστό εμβολιασμού της χώρας πρέπει να αυξηθεί γρήγορα για να αποφευχθεί η καταστροφή, καθώς τα νοσοκομεία ακυρώνουν τις συνήθεις εργασίες για να επικεντρωθούν στους ασθενείς με Covid. Ο Olaf Scholz, ο οποίος αναμένεται να είναι ο επόμενος καγκελάριος της χώρας, είπε ότι θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους ηγέτες των γερμανικών κρατιδίων για να συζητήσουν νέους περιορισμούς για την Covid. «Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι η χώρα να ενωθεί προς μια κατεύθυνση», είπε ο Scholz. «Είναι πολύ, πολύ σημαντικό να λάβουμε κάθε μέτρο για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών της χώρας μας».

Η Γερμανία έχει εμβολιάσει πλήρως περίπου το 67% του πληθυσμού της κατά του Covid, περίπου το ίδιο ποσοστό με το Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα, Ολλανδοί εμπειρογνώμονες συνέστησαν στην κυβέρνησή τους να εισαγάγει μερικό lockdown δύο εβδομάδων, το οποίο θα ήταν το πρώτο στη Δυτική Ευρώπη από την ευρεία διάδοση των εμβολίων.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement