Ad Code

Responsive Advertisement

Οι Έλληνες Εθνικιστές τίμησαν τους Φουντούλη – Καπελώνη πριν την απαράδεκτη απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ.



Γιώργος Φουντούλης - ΠΑΡΩΝ!

Μανώλης Καπελώνης - ΠΑΡΩΝ! 

Δεκάδες νεαροί βρέθηκαν χθες αργά το βράδυ στο σημείο της δολοφονίας – πριν από δέκα χρόνια – των Φουντούλη - Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο, προκειμένου να τιμήσουν τα θύματα της τρομοκρατίας.

Λίγες μόνον ώρες πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ. για συγκεντρώσεις, που με τρόπο απαράδεκτο εξισώνει τα θύματα της τρομοκρατίας με τους υποστηρικτές της, οι νεαροί μετέβησαν στο σημείο, προκειμένου τόσο να τιμήσουν τους νεκρούς όσο και να περιφρουρήσουν το μνημείο από επιθέσεις σαν και αυτές που έγιναν επανειλημμένα το προηγούμενο διάστημα.



Υπενθυμίζεται ότι ήταν την 1η Νοεβρίου του 2013 που έλαβε χώρα η επίθεση, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση – σφραγίδα ““Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις”. H Ελληνική αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε την υπόθεση, αλλά 10 χρόνια μετά δεν έχει υπάρξει η παραμικρή εξέλιξη.


Καλά σχεδιασμένη επίθεση


Επίσης, από το συγκεκριμένο βίντεο διαπιστώνει κανείς πόσο καλά ήταν μελετημένη η επίθεση των δολοφόνων καθώς στο ρεύμα της Λεωφόρου Ηρακλείου όπου έγινε η επίθεση δεν φαίνεται να υπάρχει έντονη κίνηση, παρά το γεγονός ότι είναι ώρα αιχμής, προφανώς γιατί ο εκτελεστής και ο συνεπιβάτης του στη μηχανή είχαν μελετήσει τους χρόνους που ανοίγει το φανάρι.

Το μυστήριο με τη δεύτερη μηχανή που κάνει αναστροφή επί της Λ.Ηρακλείου την ώρα της εκτέλεσης


Ομως, από το συγκεκριμένο βίντεο εντύπωση προκαλεί και η κίνηση μιας μηχανής που κινείται στο αντίθετο ρεύμα από αυτό των δολοφόνων, σταματά ακριβώς απέναντι από το σημείο που σταθμεύει τη μοτοσικλέτα του ο εκτελεστής, κάνει αναστροφή στο στενό και ξαναβγαίνει στη λεωφόρο Ηρακλείου. 

Το βίντεο σε εκείνο ακριβώς το σημείο διακόπτεται και δεν είναι γνωστή η κατεύθυνση που ακολούθησε η μηχανή με τους δύο αναβάτες μετά το τέλος της επίθσης, ωστόσο η κίνησή της αποτελεί μυστήριο, προς το παρόν άλυτο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή τύπου Honda, φορώντας άσπρο και μαύρο κράνος, προσέγγισαν τα γραφεία και στάθμευσαν έξω από ένα pet shop, πολύ κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Κατά μαρτυρίες, ο συνεπιβάτης της μηχανής φέρεται να κατέβηκε από το δίκυκλο και αφού πλησίασε τα θύματα, άνοιξε πυρ εναντίον τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο.
Στο σημείο της επίθεσης, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής περισυνέλεξαν 12 κάλυκες διαμέτρου 9 χιλιοστών.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου απεδείχθη ότι πρόκειται για πιστόλι τύπου Zastava, γεγονός που προσανατολίζει τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε συγκεκριμένους χώρους.

Ο δράστης επέστρεψε στη μηχανή και με τον συνεπιβάτη του εξαφανίστηκαν, αναπτύσσοντας φρενήρη ταχύτητα. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι σε απόσταση 25 μέτρων από το σημείο της επίθεσης ήταν σταθμευμένο ένα ακόμη αυτοκίνητο, το οποίο φέρεται ως ένα σημείο να συνόδευσε τη μηχανή, ακολουθώντας την ίδια πορεία.

Η δολοφονία καλύφθηκε και από τα ξένα ΜΜΕ με εκτενή αφιερώματα.

Ο Γιώργος Φουντούλης άφησε την τελευταία του πνοή επιτόπου, ο Μανώλης Καπελώνης εξέπνευσε λίγο αργότερα κατά την μεταφορά του στο ασθενοφόρο, ενώ το τρίτο θύμα ο Αλέξανδρος Γέροντας που τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τους δράστες, υποβλήθηκε σε πολλαπλό χειρουργείο (κάκωση σπλήνας, αποκατάσταση τραυματισμού στο στομάχι, ρήξη διαφράγματος και αιμορραγία στον πνεύμονα) στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement